Gevelbekleding

Om gebouwen van buitenaf te beschermen tegen het wisselende klimaat, worden er verschillende soorten bouwmaterialen toegepast. Ons woongebied verstedelijkt en wordt voor een groot deel bepaald door steen, metaal of kunststof. Deze grondstoffen zijn uitputtend en de productie ervan zeer belastend voor het milieu. Hout daarentegen is met het juiste beleid onuitputtelijk, milieuvriendelijk en de mogelijkheden zijn zeer

uitgebreid. Door de warme uitstraling van hout komen we als mens dichter bij de natuur te staan.

 

Als houthandel en houtverwerkingsbedrijf zijn wij gespecialiseerd in de verkoop en het fabrieksmatig produceren van hardhouten gevelbekledingen. Door het gebruik van massief hardhout of zelfs gemodificeerd hout zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid. Elke houtsoort heeft zo zijn eigen specifieke uitstraling en kenmerken. Als houthandel bieden wij vele soorten kant en klare houten gevelbekledingen, maar produceren wij voornamelijk maatwerk vanuit ons houtbewerkingsbedrijf.

 

Gevelbekledingen van massief hout kunnen worden geleverd in een:

• Gesloten of open gevelsysteem

• Horizontaal of verticaal gevelsysteem

 

Gevelbekledingen van MagicWood kunnen als maatwerk worden geleverd in:

• Exotische hardhoutsoorten (die qua hout kenmerken hiervoor geschikt zijn)

• Naaldhoutsoorten zoals Western Red Cedar, Siberisch Lariks en Douglas

• Gemodificeerd hout zoals Accoya, Fraké en Radiata Pine

 

Elk gevelsysteem heeft zo zijn eigen uitstraling en kenmerken. Omdat er aan de verwerking van massief houten gevelbekledingen nogal wat eisen worden gesteld aan de levensduur en brandveiligheid, is het van belang dat u zich vooraf goed laat informeren.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op indien u vragen heeft of laat u informeren over de mogelijkheden.

projecten