Houtconstructies

Eeuwenlang worden er gebintenconstructies op een ambachtelijke wijze gemaakt voor geraamtes van gebouwen zoals spanten en dakconstructies maar ook voor de draaiende gedeeltes van water- en windmolens. Helaas gaat dit mooie ambacht verloren, mede door studiekeuzes en de hoge kosten, die dit tijdrovende werk met zich meebrengt. Om deze ambachtelijke bouwtechniek betaalbaar toe te kunnen passen in uw overkapping, dakconstructie of andere toepassing, biedt MagicWood voor u de oplossing.

 

Als houthandel en houtbewerkingsbedrijf zijn wij gespecialiseerd in de verkoop en het fabrieksmatig produceren van vers gezaagd eiken en douglas houtconstructies voorzien van authentieke houtverbindingen. Deze houtconstructies worden samengesteld tot bouwpakket en wordt geleverd inclusief bouwtekening. Bij de fabricage van houtconstructies maken wij gebruik van CNC techniek wat betekent dat de houtbewerkingsmachines worden aangestuurd door een computer. Op deze manier zijn wij in staat om authentieke houtverbindingen met grote precisie te maken. De belangrijkste authentieke houtverbindingen zijn: pen & gat-, halfhouts-, zwaluwstaart-, liplas- en haaklas- en doorgaande pen & sleutelverbindingen.

 

Het ontstaan van een gebouw met een houten draagconstructie begint vaak bij een ruwe schets en wordt uiteindelijk uitgewerkt tot een compleet plan. Hoe u uw plan ook bij ons indient, wij werken het uit naar een passende offerte. Bij bestelling werken wij uw plan in ons geavanceerde tekenprogramma verder uit en u ontvangt binnen enkele werkdagen de twee & drie dimensionale tekeningen. Bij uiteindelijke goedkeuring van deze tekeningen gaan wij het benodigde hout bestellen en plannen de productie in. Binnen enkele weken ontvangt u de houtconstructie als bouwpakket compleet met bouwtekening en eventuele toebehoren.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op indien u vragen heeft of laat u informeren over de mogelijkheden.

projecten